TEHNICI SPA DE MASAJ FACIAL

♣ Perioada: 10 – 11 februarie 2024, 10 – 11 august 2024, 26 – 27 octombrie 2024, program 10:00-19:00, pauza 13:00-14:00
♣ Locația: https://centrulbiofocus.ro/cursuri/4-tehnici-de-masaj-facial/

♣ Preț: 1200 RON * Rezervarea locului se face prin Centrul Biofocus (vezi detalii pe site)

O CĂLĂTORIE DELICATĂ, PROFUNDĂ ÎN LUMEA MINI-TERAPIILOR FACIALE – Seminarul se adresează terapeuților din centrele spa și de relaxare, kinetoterapeuților, cosmeticienelor și tuturor celor ce doresc să învețe pentru a dărui mai departe terapiile prin atingere. În cele doua zile de curs se vor preda cinci tehnici de masaj facial.

1. Mini-Ritual Facial – tratament facial ce cuprinde: pregătirea tenului pentru tratament, exfoliere, mască, masaj. Tratamentul este primit de oaspeții centrelor spa ca un mic răsfăț ce vine adesea în completarea terapiillor și ritualurilor complexe. El poate fi efectuat în completarea oricărui masaj corporal, sau poate fi efectuat de către oricine la domiciliu ca un mic răsfăț. Prezentarea și însușirea acestui ritual se va face, în timpul seminarului, cu produse pe bază de miere. Ritualul poate fi efectuat cu orice gamă de produse prezente în cabinetul cosmeticienei, care să includă: un produs de demachiere, o soluție tonică, un exfoliant facial,  o mască și o cremă de masaj sau un ulei facial.

2. Hot & Cold Stones Facial Massage / Masaj cu roci vulcanice calde si reci – masaj cu roci vulcanice atât calde cât și reci, metoda ce are ca scop atât creșterea tonusului  pielii, cât și revigorarea mentala. Zonele vizate în timpul masajului: decolteu, cervical, gât, față, scalp. http://www.youtube.com/watch?v=npSdsQS1tTw[/embed] 

Fiind vorba de masaj facial, indicațiile vizează diverse efecte care pot sa apară la nivelul feței, printre care: efect de lifting și tonifiere; efecte benefice asupra sinuzitelor în evoluție, sau prevenirea acestora; tratarea și dispariția unor simptome ale anumitor efecțiuni – cefalee de diverse cauze, migrene, mialgii faciale; ajută în procesul de eliminare a toxinelor, căldura fluidizează limfa; crește sensibilitatea la nivelul pielii (există persoane care-și pierd partial sensibilitatea tactilă); efect de energizare și stimulare a SNC; crește circulația sangvină; crește ușor pulsul și T.A., precum și temperatura corpului în aria lucrată; accelerează asimilarea oxigenului la nivel celular; ajută la eliminarea edemelor (ochi, facial general); aplicarea pietrelor calde în zona opusă celei afectate, atrage fluxul de sânge din zona afectată și astfel se reduce tensiunea; relaxare generală.

3. Masaj cu saculeti cu plante / Herbal Compress Facial Thai Massage – masaj  reechilibrant general folosind săculeți cu ierburi. Această terapie spa este o călătorie mică dar profundă în lumea plantelor, ce adesea a fost descrisă ca un adevărat  leac de suflet . Zonele vizate în timpul masajului: decolteu, cervical, gât, față, scalp. http://www.youtube.com/watch?v=u4QFXnoLg54

Presopunctura cu săculeți cu ierburi provine din cultura terapiilor asiatice. Principiul se bazează pe reglarea funcțiilor unor organe și/sau sisteme prin eliminarea blocajelor existente într-un mod relaxant, utilizând plante sub formă de comprese. În cabinetele terapeuților, medicilor, săculeții conțin plante ce lucrează la nivel energetic emoțiile, ce se resimt la nivelul meridianelor energetice. Astfel, fiecarei emoții îi corespunde o plantă ce o lucrează în plan subtil. Plantele acționează la nivel vibrațional, energetic, vibrația plantei rezonează cu vibrația celulelor umane, corectând problemele.

Iată ce rezultate sunt urmărite în timpul sau după această terapie: restabilirea echilibrului interior; eliminarea stresului, atacurilor de panică, a stărilor de frică, timiditate, anxietate, stări obsesionale, gelozie, suspiciune, oboseală, insomnie, dezamăgire, depresie, resentimente, disperare, îmbunătățirea capacității de decizie, lipsa încrederii în sine, teama de eșec, teama de singurătate, posesivitate, intoleranță, inflexibilitate, schimbările emoționale din perioada adolescenței, a sarcinii, a sindromului premenstrual, a menopauzei, recuperare emoțională după divorț, decesul unei persoane dragi, șoc emoțional puternic.

4. Masaj Ayurvedic Facial / Fleur’s Aroma Vedic Facial Massage – masaj ayurvedic  cu presopunctură, de reechilibrare a stărilor dosha prin eliberarea posibilelor tensiuni/blocaje existente în punctele marma. Zonele vizate în timpul masajului: decolteu, cervical, gât, față, urechi, scalp. http://www.youtube.com/watch?v=rT34rFXCwfo

Conform principiilor ayurvedice, corpul uman are o conexiune de 72.000 de puncte energetice, care sunt legate între ele prin sistemul nadis, acestea purtând, eliberând și fiind reîncarcate permanent cu informație, energie, lumină. Prin acest masaj facial se realizează o reechilibrare a stărilor Dosha: C7 – VATA (spațiu+aer) T1 – PITTA (foc +apă) T2 – KAPHA (apă +pământ).

Se spune că miresmele plantelor au “inteligență divină” și lucrează la nivelul creierului emoțional fără cuvinte,  pe calea simțurilor pentru vindecarea interioară. Cum? Mirosurile ajung la nivelul amigdalei cerebrale acolo unde sunt acumulate experiențele emotionale care duc la frământări interioare și aduc suferințe. Fiecare miros “lucrează” pentru tămăduire o emoție.

În urmă cu 40000 ani, aromoterapia era folosită în poporul incas prin arderea plantelor pentru purificarea corpului fizic și spiritual, ritualurile fiind menite să înlăture durerile fizice apăratute prin consolidarea unor emoții. Oamenii de știință din zilele noastre au descoperit că inteligența plantei (esența), este responsabilă de înlăturarea emoțiilor negative, în corpul fizic, aceasta “caută” și înlatură bacteriile nocive și alți intruși, lăsându-le în urmă pe cele benefice, care au menirea să curețe atunci când este nevoie.  De asemenea s-a descoperit că o singură moleculă de ulei esențial este suficient de puternică pentru a deschide un receptor celular și are capacitatea de-a reseta AND-ul celulei (funcția acesteia); acțiunea de resetare este extrem de rapidă datorită faptului că într-o picatură de ulei esențial se găsesc de 40000 ori mai multe molecule decât în corpul uman.

CURS DE TEHNICI DE MASAJ FACIAL

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Seminarul se adresează terapeuților din centrele spa și de relaxare, kinetoterapeuților, cosmeticienelor și tuturor celor ce doresc să învețe pentru a dărui mai departe terapiile prin atingere. În cele doua zile de curs se vor preda cinci tehnici de masaj facial.

INIȚIERE IN TERAPII AYURVEDICE

Seminarul are loc la terti (centre spa, cabinete/saloane de masaj), in orice localitate, in functie de cerere. Ma puteti contacta pentru detalii. Multumesc!

Seminar de iniţiere in conceptele ayurvedice: ce este Ayurveda şi ce înseamnă terapiile ayurvedice? Ce înseamnă masajele ayurvedice şi ce înseamnă produsele ayurvedice?

curs de compress herbal thai massage

Seminarul are loc la terti (centre spa, cabinete/saloane de masaj), in orice localitate, in functie de cerere. Ma puteti contacta pentru detalii. Multumesc!

Cursul cuprinde: noțiuni de fitoterapie: importanța plantelor în echilibrarea meridianelor energetice; noțiuni de aromaterapie; noțiuni de presopunctura. Atelier de creație: vom învăța cum să creăm singuri instrumentele de lucru săculeții cu ierburi.

Curs de Masaj Prenatal

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Femeia însărcinată are mare nevoie de terapii corporale în timpul celor 9 luni de sarcină. Pentru ca femeia însărcinată să ajungă să ceară cu încredere serviciile unui terapeut, va dori să se convingă că acesta este bine pregătit înainte să se lase pe mâinile lui. Masajul nu este dificil, ci doar datorită abordării diferite a beneficiarei, este utilă și importantă deprinderea temeinică a tehnicii înainte de-a avea o femeie însarcinată terapii. Toate mișcările sunt lente, delicate, adaptate la starea fizică și mentală a femeii gravide la acel moment. 

CURS DE Deep Tissue Massage

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Deep Tissue Massage este un masaj care se efectuează pe straturile profunde ale ţesutului muscular, în lungul dar și contra fibrelor musculare, a tendoanelor și fasciilor, este eficient în eliminarea toxinelor din organism dar și în decontracturarea musculaturii încordate. În cabinetele de terapii din întreaga lume este considerat alternativa medicală la alte tehnici de masaj care nu dau rezultatele așteptate tot timpul. 

CURS DE Masaj Sportiv

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Masajul Sportiv include manevre multiple din masajul suedez, dar și din alte tehnici aplicate în mod intuitiv. Obiectivul terapeutic principal este îmbunătățirea performanțelor sportive. Masajul include o serie de manipulări și stretching ca manevre de bază ce contribuie la perfectionarea fizică a sportivului, eliminarea anumitor dureri si a oboselii fizice și mentale. Masajul sportiv se poate adresa  oamenilor perfect sănătoși (sportivi de performantă sau sportivi amatori), dar și oamenilor cu anumite probleme medicale.

CURS DE MASAJ cu Roci Vulcanice

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Masajul cu roci vulcanice este o terapie veche cu origini în India. Cele mai vechi terapii atestate în imagini arată cum beneficiarii călcau în diverse moduri pe rocile vulcanice încălzite în apele termale, la indicațiile unui tămăduitor/vraci; s-a constatat că aceasta formă de terapie cu roci vulcanice este ceea ce se face azi ca reflexoterapie manuală la care s-a adăugat utilizarea rocilor încălzite pentru o mai bună drenare a toxinelor și activare a punctelor reflexe.

CURS DE MASAJ BALINEZ CU BEȚE DE BAMBUS

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

În cultura asiatică bambusul ocupă un rol important în viața de zi cu zi. În fiecare casă care păstrează tradiția referitoare la importanța bambusului în menținerea sănătății, există arbuști de bambus în colțurile camerelor, băi, terase, iar sub fiecare pat din casă se pun bețe de bambus pentru absorbția umidității din încăpere.

CURS DE LOMI LOMI KAHUNA MASSAGE

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Prin terapia “mâinilor iubitoare”, terapeutul kahuna urmarește ca prin fiecare atingere să realizeze conectarea și/sau reconectarea între corp – inimă – spirit. Conexiunea nu poate fi decât afectivă, prin empatie, terapeutul transmițând permanent principiile Huna și urmărind cu pași limpezi traseul principiului: “Fii în prezent, ca să te poți transforma!”. Terapia are la bază un principiu extrem de simplu și natural “ho’oponopono” care înseamnă “ a îndrepta lucrurile, corectând erorile”.

Pin It on Pinterest

Share This