TERAPIA LOMI LOMI KAHUNA 

♣ Perioada: 30 aprilie, 1, 2 mai 2022, orele 10:00-19:00, pauza 13:00-14:00

♣ Locația: http://centrulbiofocus.ro/cursuri-alternative-2/curs-de-masaj-lomi-lomi-kahuna/
♣ Preț: 1200 Ron. Inscrierile se fac prin Centrul Biofocus (vezi detalii pe site).

Mentiune: Cele doua perioade, sunt pentru doua seminarii diferite. Va puteti inscrie in perioada care va este convenabila.

Se recomandă citirea cărții, înainte de participarea la seminar: ZERO LIMITE – JOE VITALE și Dr. IHALEAKALA HEW LEN

http://cdn4.libris.ro/userdocspdf/425/Zero%20limite%20-%20reeditare%20-%20aprilie%202012.pdf

Orice alte carti si orice informatii despre ce inseamna iertarea si importanta actului iertarii, sunt utile in timpul seminarului. In timpul seminarului pasim in notiuni pe tema iertarii, recunostintei, iubirii, iar prin ceea ce experimentam, invatam impreuna si manifestam unde se regasesc aceste stari.

Cu o istorie de peste 35 000 ani, terapia schimba cândva cursul existenței oamenilor de pe continentul pierdut Mu Lamuria. În hawaiiana, huna înseamnă „secret”, iar kahuna înseamnă „păstrator al secretului”, „expert”, „magistru”. Kahuna reprezintă echivalentul meșterului în sistemul de bresle medieval. Orice meserie, artă sau meștesug avea proprii săi kahuna. Termenul a devenit însa cunoscut ca echivalent al șamanului, vraciului, preotului.

Prin terapia “mâinilor iubitoare” , terapeutul kahuna urmarește ca prin fiecare atingere să realizeze conectarea și/sau reconectarea între corp – inimă – spirit. Conexiunea nu poate fi decât afectivă, prin empatie, terapeutul transmițând permanent principiile Huna și urmărind cu pași limpezi traseul principiului: “Fii în prezent, ca să te poți transforma!”.

Terapia are la bază un principiu extrem de simplu și natural “ho’oponopono” care înseamnă “ a îndrepta lucrurile, corectând erorile”, o aliniere prin întoarcerea la sine, prin iertare și transmutare.

Lomi lomi este o practică veche de vindecare Hawaiiana, care include și masaj. S-au găsit scrieri vechi care spun că această terapie a fost practicată cu  mii de ani în urmă în Polinezia și adusă de terapeuți prin călătoriile lor în insula Mu, meleag mistic. Pe lângă masaj, cel ce urma o terapie Lomi Lomi, intra în „propria clinica de curățare interioară”, își schimbă total stilul de viață, schimbările fiind pentru a curăța toate cele trei corpuri- fizic, mental, suflet, astfel ca spiritul să cunoască noi praguri evolutive și pentru a le putea reuni ca un întreg.  „Daca le tratezi separat se vor simți separate,  spune-le, arată-le de la început că sunt unul!”

Lomi Lomi cuprinde mai multe stiluri, fiecare fiind unic în funcție de localizarea geografică și/sau familia de origine. A fost practicată de vindecătorii nativi Kahuna la’au lapa’au și folosită timp îndelungat ca o practică de rezervă a sănătății fizice, mentale și spirituale în cadrul familiilor. Toate stilurile au incluse rugăciuni, mișcări ale corpului care simbolizează rugăciuni, muzica, sunete din natură și de cele mai multe ori terapeutii fredonau, murmurau cuvinte cu o vibrație înaltă.

Există în principal două stiluri de Lomi Lomi, care au devenit mai bine cunoscute deoarece au fost transmise din familie în familie, vechii vindecători având  în fiecare generație urmași cărora le-au împărtășit tehnicile, astăzi fiind cele mai populare terapii din Hawaii.  Numele originale ale terapiilor sunt: “Temple Style” și  “Auntie Margaret’s Style sau  Big Island Massage”. Kahuna Avraam Kawaii(Kahu) a făcut parte dintr-o generație veche de “maeștrii Lomi Lomi” și a împărtășit multor terapeuți tehnica până în anul 2004 când a părăsit această lume.

Maeștrii Lomi Lomi spun “ Dacă există o lecție în existența asta, aceasta este să înțelegeți că ființa este unică, ființa este divină, întregul Univers este în ființă”. Se spune că vindecătorii care privesc vindecarea ca pe o bucată dintr-un întreg, nu au înțeles încă lecția ci doar se amăgesc.

CELE 7 PRINCIPII HUNA

Huna este o filozofie de viață despre care se crede că este rădăcina tuturor culturilor și căilor spirituale străvechi. Libera de dogmă, este simplu spus știința secretă din spatele miracolelor sau cunoașterea ascunsă din adâncul sufletelor noastre, despre cine suntem noi de fapt și despre cum să ne facem viața să funcționeze cu adevărat. În filozofia Huna există șapte principii spirituale ale vieții care explică modul în care funcționează lumea. Aceste principii care sunt universale și atotcuprinzătoare, merg dincolo de percepția noastră a realității, cu o însemnatate mult mai adâncă decât aparențele. Cele șapte principii ale Huna (ce înseamnă cunoaștere secretă/ascunsă) sunt simple, dar foarte puternice și pot servi ca meditație sau cântece pentru a îmbogăți viața de zi cu zi. 

1. IKE – CONSTIINȚA: Lumea este ceea ce crezi tu că este!

2. KALA – LIBERTATEA: Limitele sunt inexistente!

3. MAKIA – CONCENTRAREA: Energia curge acolo unde este atenția!

4. MANAWA – PERSISTENȚA: Acum este momentul puterii!

5. ALOHA – IUBIREA: Să iubești înseamnă să fii fericit cu…!

6. MANA – ÎNCREDEREA: Toată puterea vine din interior!

7. PONO – ÎNȚELEPCIUNEA: Eficacitatea este măsura adevărului!

Interiorul iți vorbește, mișcă-te după șoaptele lui! Aloha!

Cursul cuprinde:

1. Workshop în care vom lucra asupra: atitudinii terapeutului (kahuna) în fața emoțiilor transformate în dureri fizice; conștientizarea sistemului de chakre și a câmpurilor energetice umane și “comunicarea” cu acestea; înțelegerea importanței introducerii în viață a principiilor Huna.

2. Deprinderea folosirii mișcarilor din natură ca manevre de baza în terapia Lomi Lomi Kahuna. Ergonomia transformată în mișcări naturale, menite să ajute terapeutul să simta “dansul interior”.

3. Seminar practic pentru deprinderea terapiei Lomi Lomi Kahuna: pasul 1 – Primești (ești beneficiar), pasul 2 – Privești (ești observator), pasul 3 – Dăruiești (ești complet).

CURS DE TEHNICI DE MASAJ FACIAL

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Seminarul se adresează terapeuților din centrele spa și de relaxare, kinetoterapeuților, cosmeticienelor și tuturor celor ce doresc să învețe pentru a dărui mai departe terapiile prin atingere. În cele doua zile de curs se vor preda cinci tehnici de masaj facial.

INIȚIERE IN TERAPII AYURVEDICE

Seminarul are loc la terti (centre spa, cabinete/saloane de masaj), in orice localitate, in functie de cerere. Ma puteti contacta pentru detalii. Multumesc!

Seminar de iniţiere in conceptele ayurvedice: ce este Ayurveda şi ce înseamnă terapiile ayurvedice? Ce înseamnă masajele ayurvedice şi ce înseamnă produsele ayurvedice?

curs de compress herbal thai massage

Seminarul are loc la terti (centre spa, cabinete/saloane de masaj), in orice localitate, in functie de cerere. Ma puteti contacta pentru detalii. Multumesc!

Cursul cuprinde: noțiuni de fitoterapie: importanța plantelor în echilibrarea meridianelor energetice; noțiuni de aromaterapie; noțiuni de presopunctura. Atelier de creație: vom învăța cum să creăm singuri instrumentele de lucru săculeții cu ierburi.

Curs de Masaj Prenatal

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Femeia însărcinată are mare nevoie de terapii corporale în timpul celor 9 luni de sarcină. Pentru ca femeia însărcinată să ajungă să ceară cu încredere serviciile unui terapeut, va dori să se convingă că acesta este bine pregătit înainte să se lase pe mâinile lui. Masajul nu este dificil, ci doar datorită abordării diferite a beneficiarei, este utilă și importantă deprinderea temeinică a tehnicii înainte de-a avea o femeie însarcinată terapii. Toate mișcările sunt lente, delicate, adaptate la starea fizică și mentală a femeii gravide la acel moment. 

CURS DE Deep Tissue Massage

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Deep Tissue Massage este un masaj care se efectuează pe straturile profunde ale ţesutului muscular, în lungul dar și contra fibrelor musculare, a tendoanelor și fasciilor, este eficient în eliminarea toxinelor din organism dar și în decontracturarea musculaturii încordate. În cabinetele de terapii din întreaga lume este considerat alternativa medicală la alte tehnici de masaj care nu dau rezultatele așteptate tot timpul. 

CURS DE Masaj Sportiv

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Masajul Sportiv include manevre multiple din masajul suedez, dar și din alte tehnici aplicate în mod intuitiv. Obiectivul terapeutic principal este îmbunătățirea performanțelor sportive. Masajul include o serie de manipulări și stretching ca manevre de bază ce contribuie la perfectionarea fizică a sportivului, eliminarea anumitor dureri si a oboselii fizice și mentale. Masajul sportiv se poate adresa  oamenilor perfect sănătoși (sportivi de performantă sau sportivi amatori), dar și oamenilor cu anumite probleme medicale.

CURS DE MASAJ cu Roci Vulcanice

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Masajul cu roci vulcanice este o terapie veche cu origini în India. Cele mai vechi terapii atestate în imagini arată cum beneficiarii călcau în diverse moduri pe rocile vulcanice încălzite în apele termale, la indicațiile unui tămăduitor/vraci; s-a constatat că aceasta formă de terapie cu roci vulcanice este ceea ce se face azi ca reflexoterapie manuală la care s-a adăugat utilizarea rocilor încălzite pentru o mai bună drenare a toxinelor și activare a punctelor reflexe.

CURS DE MASAJ BALINEZ CU BEȚE DE BAMBUS

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

În cultura asiatică bambusul ocupă un rol important în viața de zi cu zi. În fiecare casă care păstrează tradiția referitoare la importanța bambusului în menținerea sănătății, există arbuști de bambus în colțurile camerelor, băi, terase, iar sub fiecare pat din casă se pun bețe de bambus pentru absorbția umidității din încăpere.

CURS DE LOMI LOMI KAHUNA MASSAGE

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Prin terapia “mâinilor iubitoare”, terapeutul kahuna urmarește ca prin fiecare atingere să realizeze conectarea și/sau reconectarea între corp – inimă – spirit. Conexiunea nu poate fi decât afectivă, prin empatie, terapeutul transmițând permanent principiile Huna și urmărind cu pași limpezi traseul principiului: “Fii în prezent, ca să te poți transforma!”. Terapia are la bază un principiu extrem de simplu și natural “ho’oponopono” care înseamnă “ a îndrepta lucrurile, corectând erorile”.

Pin It on Pinterest

Share This