INIȚIERE ÎN TERAPII AYURVEDICE

♣ Perioada: Acest seminar se organizeaza la cerere cu minim 4 participanti. 
♣ Locația: Seminarul are loc la terti (centre spa, cabinete/saloane de masaj), in orice localitate, in functie de cerere. 
Rezervarea seminarului, se face prin stabilirea tuturor detaliilor prin email: masajspa@yahoo.ro.

♣ Recomand din experienta practica de cativa ani, produsele ayurvedice marca LAKSHMI. Terapiile ayurvedice  au nevoie de produse de calitate. Contact si detalii: Alin Simion (email: centrulshakti@gmail.com).            https://centrulshakti.ro/product-category/produse/

1. INIȚIERE ÎN CONCEPTUL AYURVEDIC: Ce este Ayurveda, cu referire la zona terapiilor predate? Ce înseamnă terapiile ayurvedice? Ce înseamnă masajele ayurvedice? Ce înseamnă produsele ayurvedice?

2. FLEUR’S AROMA VEDIC BODY MASSAGE: masaj ayurvedic, o combinatie de tehnici din culturile indiana si tibetana, ce lucreaza in scopul echilibrarii centrilor/stărilor dosha și punctelor marma. Este un masaj holistic, o poveste a întregului numit OM trăită ca o călătorie interioară aparte. 

Punctele marma au conștiință! În sistemul ayurvedic punctele marma (“marma”=vital, vitalitate, viata) reprezintă puncte ce “ascund” energii subtile cu rolul de a conecta canalele de lumină(meridianele energetice) între ele și a avea grijă ca armonia corpului energetic să nu fie perturbată. Acestea pot fi descrise ca mici uși, care atâta vreme cât stau deschise, comunicarea noastră cu mediul înconjurător, cu tot ce înseamnă leac/tămăduire pe cale naturală (sunete, miros, mângâiere, toate simțurile), este continuă și trăim în armonie.  Punctele marma se închid atunci când apar blocaje în viața noastră, când apar anumite afecțiuni, dizarmonii de orice fel, când apar dureri prin pierderea persoanelor dragi, ceea ce blocheaza o parte din corpul senzorial.

3. SACRED PEDI PUDJA with KANSU VATAKI BOWL: reflexoterapie in care stiinta ayurvedica combina tehnici din India si Tibet, utilizând bolul kansu vataki, rocile vulcanice și pietrele sacre / cristale pentru reechilibrarea chakrelor, precum și alte obiecte de lucru. În cultura ayurvedică, terapiile dăruite picioarelor au un loc sacru și se desfăsoară ca adevarate ritualuri de curățare și eliberare a energiilor stagnante la nivelul sistemelor de pământ, foc, apă, aer, eter/spațiu. 

Există scrieri vechi care atestă prin teorii minunate, faptul că rocile vulcanice pastrează energia geotermală de la originea vulcanului din care provine (de aici și denumirea de terapie geotermală – pe orice zonă a corpului este folosită), acestea având capacitatea de-a o elibera natural și doar “atât cât este nevoie și acolo unde este nevoie”, ajutând astfel corpul să ajungă la găsirea remediilor interioare către autovindecare.

4. SHIRODHARA THERAPY: Shirodhara este o terapie ayurvedica, care include picurarea unui lichid pe frunte, la nivelul celui de-al 3-lea ochi. Sanscrită: “shira”- cap, “dhara”- curge. Lichidele pot fi diferite, în funcție de ceea ce urmează a fi supus terapiei: ulei, lapte, unt încălzit, apă de cocos, apă simplă; cel mai adesea în terapie se utilizează ulei încălzit, în care au fost macerate anumite plante, atent selecționate. Terapia include activarea unor puncte marma, în scopul deblocării fluxului energetic. Terapia poate fi recomandată în multe situații, precum: afecțiuni ale ochilor, rinite alergice, sinuzite, diverse alergii, căderea părului, probleme neurologice, pierderea memoriei, insomie, probleme ale pielii, cum ar fi psoriazis, migrene, cefalee și multe altele.

5. KATI VASTI THERAPY: această terapie este una dintre cele mai des utilizate din sistemul ayurvedic, pentru tratarea a numeroase afecțiuni articulare . Se poate folosi pentru disfunctii ale coloanei vertebrale, artrite, artroze, reumatism articular, gonartroze, osteoporoză, spondiloză, lombosciatică. În terapie se utilizează un mix de faină de diverse tipuri, din care se clădește un con pe zona tratată, urmând ca în interiorul conului să se toarne uleiul tratament (uleiul are un conținut bogat în plante, care tratează zona vizată).

Cursul cuprinde:
1. Seminar teoretic pentru explicarea noțiunilor și principiilor ayurvedice.
2. Seminar practic pentru însușirea tehnicilor  ayurvedice descrise mai sus si creearea ritualurilor ayurvedice, in functie de produsele ayurvedice alese.

Mențiune:  Acest seminar poate fi organizat cu grupe restranse de minim 2-4 participanți, în patru module diferite, urmărind însușirea fiecărei tehnici, astfel: 3 zile Coceptul Ayurvedic & Fleur’s Aroma Vedic Massage; 3 zile Coceptul Ayurvedic & Sacred Pedi Pudja; 3 zile Coceptul Ayurvedic & Shirodhara Therapy; 3 zile Coceptul Ayurvedic & Kati Vasti Therapy. Va rog sa alegeti pachetul potrivit pentru activitatea pe care o desfasurati! Multumesc!

CURS DE TEHNICI DE MASAJ FACIAL

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Seminarul se adresează terapeuților din centrele spa și de relaxare, kinetoterapeuților, cosmeticienelor și tuturor celor ce doresc să învețe pentru a dărui mai departe terapiile prin atingere. În cele doua zile de curs se vor preda cinci tehnici de masaj facial.

INIȚIERE IN TERAPII AYURVEDICE

Seminarul are loc la terti (centre spa, cabinete/saloane de masaj), in orice localitate, in functie de cerere. Ma puteti contacta pentru detalii. Multumesc!

Seminar de iniţiere in conceptele ayurvedice: ce este Ayurveda şi ce înseamnă terapiile ayurvedice? Ce înseamnă masajele ayurvedice şi ce înseamnă produsele ayurvedice?

curs de compress herbal thai massage

Seminarul are loc la terti (centre spa, cabinete/saloane de masaj), in orice localitate, in functie de cerere. Ma puteti contacta pentru detalii. Multumesc!

Cursul cuprinde: noțiuni de fitoterapie: importanța plantelor în echilibrarea meridianelor energetice; noțiuni de aromaterapie; noțiuni de presopunctura. Atelier de creație: vom învăța cum să creăm singuri instrumentele de lucru săculeții cu ierburi.

Curs de Masaj Prenatal

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Femeia însărcinată are mare nevoie de terapii corporale în timpul celor 9 luni de sarcină. Pentru ca femeia însărcinată să ajungă să ceară cu încredere serviciile unui terapeut, va dori să se convingă că acesta este bine pregătit înainte să se lase pe mâinile lui. Masajul nu este dificil, ci doar datorită abordării diferite a beneficiarei, este utilă și importantă deprinderea temeinică a tehnicii înainte de-a avea o femeie însarcinată terapii. Toate mișcările sunt lente, delicate, adaptate la starea fizică și mentală a femeii gravide la acel moment. 

CURS DE Deep Tissue Massage

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Deep Tissue Massage este un masaj care se efectuează pe straturile profunde ale ţesutului muscular, în lungul dar și contra fibrelor musculare, a tendoanelor și fasciilor, este eficient în eliminarea toxinelor din organism dar și în decontracturarea musculaturii încordate. În cabinetele de terapii din întreaga lume este considerat alternativa medicală la alte tehnici de masaj care nu dau rezultatele așteptate tot timpul. 

CURS DE Masaj Sportiv

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Masajul Sportiv include manevre multiple din masajul suedez, dar și din alte tehnici aplicate în mod intuitiv. Obiectivul terapeutic principal este îmbunătățirea performanțelor sportive. Masajul include o serie de manipulări și stretching ca manevre de bază ce contribuie la perfectionarea fizică a sportivului, eliminarea anumitor dureri si a oboselii fizice și mentale. Masajul sportiv se poate adresa  oamenilor perfect sănătoși (sportivi de performantă sau sportivi amatori), dar și oamenilor cu anumite probleme medicale.

CURS DE MASAJ cu Roci Vulcanice

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Masajul cu roci vulcanice este o terapie veche cu origini în India. Cele mai vechi terapii atestate în imagini arată cum beneficiarii călcau în diverse moduri pe rocile vulcanice încălzite în apele termale, la indicațiile unui tămăduitor/vraci; s-a constatat că aceasta formă de terapie cu roci vulcanice este ceea ce se face azi ca reflexoterapie manuală la care s-a adăugat utilizarea rocilor încălzite pentru o mai bună drenare a toxinelor și activare a punctelor reflexe.

CURS DE MASAJ BALINEZ CU BEȚE DE BAMBUS

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

În cultura asiatică bambusul ocupă un rol important în viața de zi cu zi. În fiecare casă care păstrează tradiția referitoare la importanța bambusului în menținerea sănătății, există arbuști de bambus în colțurile camerelor, băi, terase, iar sub fiecare pat din casă se pun bețe de bambus pentru absorbția umidității din încăpere.

CURS DE LOMI LOMI KAHUNA MASSAGE

Acest seminar, va fi organizat in colaborare cu Centrul Biofocus si alte locatii. Puteti urmari programul pe site. Multumesc! 

Prin terapia “mâinilor iubitoare”, terapeutul kahuna urmarește ca prin fiecare atingere să realizeze conectarea și/sau reconectarea între corp – inimă – spirit. Conexiunea nu poate fi decât afectivă, prin empatie, terapeutul transmițând permanent principiile Huna și urmărind cu pași limpezi traseul principiului: “Fii în prezent, ca să te poți transforma!”. Terapia are la bază un principiu extrem de simplu și natural “ho’oponopono” care înseamnă “ a îndrepta lucrurile, corectând erorile”.

Pin It on Pinterest

Share This